Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Hoe zit het nou precies met zzp’ers in de kinderopvang?

Zzp'ers in de kinderopvang: de ultieme oplossing tegen de krapte op de arbeidsmarkt of juist een van de vele oorzaken? En wat verandert er ook alweer op 1 januari 2025? Wat betekent dit voor zzp'ers en kinderopvangorganisaties? Wat is schijnzelfstandigheid? En waarom willen sommige mensen eigenlijk zo graag zzp'en in deze sector?
aangescherpte-maatregelen-voor-zzpers-in-kinderopvang-wat-gaat-er-veranderen
Drazen / stock.adobe.com

Vanaf

Registreren

1 REACTIE

  1. Niet alle ZZP ers werken via tussenkomst van een onnodig (dure) tussenkomst zoals een platform.
    Niet alle ZZP ers verlenen hun diensten uitsluitend als pedagogisch medewerkers in de kinderopvang.
    Niet alle ZZP ers zijn ”ingebed” in de organisaties denk hierbij aan de functies van ZZP Gastouders, Pedagogisch Coaches en bemiddelingsmedewerkers.
    Functieprofielen zoals opgenomen in de functieprofielen van de CAO, maar eveneens in te zetten als ZZP er.
    Niet alle ZZP ers in de kinderopvang zijn gestart met werken als dusdanig met de komst van de vele tussenpartijen, maar stammen nog uit de tijd van de VAR verklaringen en hebben hun zaakjes en aangifte als inkomsten als onderneming, uitstekend in orde, óók voor 2025.

    ZZP ers zijn dan ook niet de oorzaak , maar een gevolg van het werkgeverschap en het slim inspelen van tussenpartijen op de tekorten in de kinderopvang.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.