Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zet ook koers naar een behapbaar voedingsbeleid

Aan ouders vertellen dat hun kinderen alleen nog water mogen drinken in plaats van limonade? Een ondankbare klus voor een pedagogisch medewerker. De vragen vliegen ze om de oren, terwijl ze zelf ook niet altijd begrijpen waarom de regels zo streng zijn. Elke keer hetzelfde moeten uitleggen, zonder het te snappen. Vermoeiend, toch?

Eetgewoontes leer je overal

Opvoeders bepalen de richting, maar in de kinderopvang ontdekken kinderen ook nieuwe smaken. Ze proeven voor het eerst bepaalde groenten of vruchten. Daarom moeten pedagogisch medewerkers aan boord zijn bij het begeleiden van hun smaakavontuur. Dat blijkt ook uit ons onderzoek. Maar liefst 77 procent van de ouders verwacht dat de kinderopvang gezonde en gevarieerde voeding aanbiedt. En 70 procent van de ouders verwacht dat de kinderopvang bijdraagt aan gezonde eetgewoontes van kinderen. Dat vraagt om goedgeïnformeerde pedagogisch medewerkers en dat brengt extra werkdruk met zich mee. Wij maken het jou graag zo makkelijk mogelijk.

Een gezonde toekomt begint nu

De eerste smaakavonturen beginnen al in de baarmoeder. En als kinderen vier tot zes maanden zijn, trappelen ze van enthousiasme om nieuwe smaken te ontdekken. Hét moment om het anker uit te gooien en een gezonde basis te leggen. Gewoontes die je jong aanleert blijven namelijk hangen – zowel de goede als de slechte.

Het is aan pedagogisch medewerkers om het roer in handen te nemen. Als kapiteins van het smaakavontuur moeten zij laten zien hoe lekker voedzaam eten is. Wij geven ze de kaart waarmee ze de juiste koers kunnen varen.

Veel verwachtingen, weinig hulp

Ouders aan boord krijgen van het voedingsbeleid is één, maar hoe zorg je dat de kinderen ook enthousiast meevaren? Veel pedagogisch medewerkers krijgen weinig uitleg over het voedingsbeleid, maar moeten het wel uitvoeren. Dat voelt soms als tegen de stroom in roeien. Zeker als de mini-avonturiers muiten en weigeren te eten. Toch verwachten we van pedagogisch medewerkers dat ze het voedingsbeleid handhaven, ouders informeren én kinderen enthousiasmeren. Zelfs voor de beste kapiteins zijn die wateren te hoog.

Spelend naar een gezonde generatie

Gezond eten begint bij spelend leren, zelf ontdekken en plezier. Door samen te bakken, spelen, lezen en knutselen ontdekken kinderen op een speelse manier voedzaam eten. Daarom bieden wij kant-en-klare methoden die pedagogisch medewerkers helpen om van gezond eten een avontuur te maken, als een cadeautje, geen extra taak.

Iedere maaltijd een feestmaal

Bij Madaga maken we het voedingsbeleid behapbaar. Zo hoef jij niet langer als strenge kapitein de regels te handhaven, maar krijg je iedereen mee aan boord. Samen zetten we koers naar een vitale toekomst waarin we allemaal aan dek staan. Onze interactieve workshops zitten boordevol praktische tips en tricks. Hier leren pedagogisch medewerkers hoe ze kinderen enthousiast maken voor vitaminerijk eten. Geen extra last, maar handvatten die direct in de dagelijkse praktijk toepasbaar zijn. Zo maken we van iedere maaltijd een feestmaal waar kinderen smullen van de groenten op hun bordje.

Zet nu koers naar een behapbaar voedingsbeleid

Met het kennisprogramma ‘Gezond leren eten met plezier’ maken we jouw voedingsbeleid behapbaar. Het programma bestaat uit:

  1. Interactieve workshop op locatie
  2. Ons voedingshandboek
  3. Ojaatjes: Leuke tips, tricks en feitjes over gezond leren eten, die je makkelijk via intranet of je sociale media kunt delen met medewerkers en ouders.
  4. Prentenboek: Een prentenboek waarmee pedagogisch medewerkers direct plezier aan tafel kunnen brengen en jij een liter soep aan de voedselbank doneert.

Schrijf je voor 31 december in en ontvang €200 korting!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.