Een warm welkom voor iedereen
Vaak is voor een jong kind de start op het kindcentrum de eerste plek waar ze worden opgevangen buiten de veiligheid van thuis.
Hestia Kinderopvang – 38 nationaliteiten onder één dak
De locatie Rivierenbuurt in Amsterdam van Hestia Kinderopvang is een mooi voorbeeld van inclusief werken. Wat doen ze er om ouders en kinderen vanuit andere culturen welkom te heten? Heel veel ouderparticipatie en vaak feestjes vieren, is het antwoord.
Sport-bso’s – als paddenstoelen uit de grond
Toen oud-voetballer Diego Theunissen op jonge leeftijd in 2015 zijn eerste sportbso opende, was dat nog een nieuwigheid. Intussen heeft zijn Bredase kinderopvangorganisatie Flekss dertig sportbso’s, twee kinderdagverblijven en peuteropvang, met plannen voor meer.
Verduurzamen in een huurpand; hoe doe je dat?
Zo’n 90 procent van de kinderopvanglocaties zit in een huurpand. Wanneer je wilt verduurzamen, ben je (deels) afhankelijk van de verhuurder. Romy Schneider is expert huisvesting bij het Waarborgfonds en Kenniscentrum Kinderopvang. Ze vertelt hoe je als kinderopvanglocatie verduurzaming kan aanpakken, ook als de locatie niet in eigendom is.
De toekomst van de VE – Uitdagingen (en oplossingen)
Hoe ziet de toekomst eruit voor de voorschoolse educatie? Donkere wolken lijken zich samen te pakken met de huidige plannen voor de kinderopvang en het gemeentelijk onderwijsachterstanden beleid (goab). Maar er liggen ook kansen om het allemaal beter te regelen. Drie brancheorganisaties blikken vooruit.
Vijf vragen aan: Sumeyra Kaya
Sumeyra Kaya is locatiemanager van Voorschool de Roos en Kinderdagverblijf Tuimelaar in Amsterdam West. Er zijn drie babygroepen, een verticale groep en twee peutergroepen met voor- en vroegschoolse educatie. Er komen zo’n 60 kinderen per dag.
Bekijk nu alle artikelen van Management Kinderopvang nr. 6, 2024>>