Wat is ervoor nodig om pedagogisch medewerkers minder handelingsverlegen te maken bij de aanpak van kindermishandeling? Oefening baart kunst, bedacht Annelies Snijders, werkzaam bij MIK. Voor haar masteropleiding Pedagogiek ontwikkelde ze daarom samen met vijf medestudenten afkomstig uit het onderwijs en de (jeugd)zorgsector het spel PAKVASt.
Kindermishandeling
De makers van dit spel waren gestopt. Maar via mij maken zij een doorstart. Het spel is weer te verkrijgen via https://pedagogischbeleidsplan.nl/pakvast-grip-op-kindermishandeling/
Het zou ook goed zijn om je te realiseren dat de kans heel groot is dat een flink percentage van de pedagogische professionals zelf ervaringen heeft met mishandeling/misbruik. Dat kan, weet ik uit ervaring, zowel positieve als negatieve invloed hebben op de vaardigheden om hier professioneel mee om te gaan. Veel hangt af van de vraag hoe en in hoeverre die professionals hun eigen ervaringen hebben verwerkt cq een plek gegeven. Als je op dit terrein een integrale en verantwoorde aanpak voorstaat zal je ook daar voldoende aandacht aan moeten geven. En dat vereist specifieke vaardigheden van de trainers/begeleiders die hiermee aan de slag gaan.
Dat klopt Aad, daar ben ik het helemaal mee eens.
In de handleiding van het spel (de spelregels) van het PAKVASt-spel wordt hier dan ook aandacht aan besteed.
Ik wilde het spel PAKVASt bestellen maar dat lukt niet. Op één of andere manier werkt het systeem niet. Jammer, ik was heel erg enthousiast.
Goedemiddag,
Net als Anneloes wilde ik het pakket bestellen maar de link werkt niet en een mailadres kan ik niet ontdekken op de site.
Beste Anneloes,
Fijn dat je het spel wilt bestellen.
Als het goed is werkt de website nu weer.
Het spel is ook te bestellen via : info@pakvast.com