Het Voedingscentrum richt sinds vorig jaar haar pijlen op de kinderopvang. Dat is niet voor niets. 'De invloed die de kinderopvang heeft op het eetgedrag van kinderen, kan substantieel zijn', zegt een woordvoerder. Toch is er ook in de kinderopvang nog vaak sprake van misverstanden op het gebied van voeding. Wat is wel gezond en wat juist niet? Een paar voorbeelden.
08 mei 2015
Artikel bewaren
Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan
Login of Maak een account aanReacties1
Bij ons op kinderdagverblijf Keiki Holo Holo in Nootdorp, wordt er veel water en thee gedronken en als extratje een glaasje echte Dixap, vers fruit gegeten en zoveel mogelijk gezonde snacks en tussendoortjes, zoals rijstwafels, bruin brood, cracottes, verse roomkaas (met en zonder kruiden), verse kaas en worstwaren (zonder lever toepassingen erin), gegeven aan de kinderen. Smeerkaas hebben wij van onze dieetlijst geschrapt omdat smeerkaas enorm veel zout bevat en ook smeerworst en leverkaas is niet meer voorradig. we hebben een heel nieuw voedingsbeleid en wij voelen ons er allemaal beter bij. Hoofdzaak is dat het overall beter is voor de kinderen.
Traktaties die door de ouders worden gegeven met een verjaardag zijn over het algemeen erg verantwoord. Bij uitzonderingen zorgen wij dat de snoepwaar in de tassen van de kinderen terecht komen zodat ouders thuis zelf kunnen beslissen of de kinderen dit mogen opeten of dat zij het een andere bestemming geven. 😉
Al met al doen wij het samen met de ouders heel goed op ons kinderdagverblijf. Heel blij mee.
Debby