GGD-inspecteurs gebruiken sinds 2012 een veldinstrument waarmee ze de pedagogische kwaliteit van een kinderopvanglocatie beoordelen. Dit instrument is onlangs aangepast naar aanleiding van adviezen voor verbeteringen. Daarnaast wordt het openbaar gemaakt voor het werkveld. Op die manier kan een eigenaar/manager van een locatie beter het gesprek aangaan met de inspecteur.
Met
Het is fijn dat er andere kwaliteitsnormen volgens hogerop dienen te komen.
Maar ik begrijp nog steeds niet, dat als je vanaf de werkvloer een andere kwaliteits vorm wil aan bieden, je als ondernemer alleen maar stuit tegen weerstand. Weerstand van instanties omdat je niet in een hokje past(ookal zijn ze met het aangeboden kinderopvang eens in de prakteik maar ja het past nergens onder) Weerstand van grotere kinderopvangorganisatie’s in de omgeving omdat er kritiek word geleverd op de gangbare reguliere opvang van 4 tot 12 jaar.
Wij zijn een scouting bso voor kinderen van 7 tot 13 jaar in gouda en willen maar 1 ding kwaliteit bieden door de kinderen daadwerkelijk te zien… het beleid afstellen op de groep kinderen die in de opvang aanwezig is…
Plezier hebben in ons werk met maximaal een groep van 30 kinderen op een middag zodat we iedereen aandacht kunnen geven en op kunnen splitsen zodat kinderen op een middag zelf kunnen kiezen waar ze zin in hebben!!
Het voelt soms of we een utopia willen vormen in een vastgeroeste manier van aanbieden van kinderopvang. ik hoop echt dat mvr assher het lukt om kwaliteiteisen op maat te kunnen realiseren. Voorlopig blijven wij door vechten voor onze bso.
Vriendelijke groeten Corine Staring Scouting Bso Gouda