Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

‘Kinderen krijgen te snel een etiket opgeplakt’

'Kinderen krijgen te snel een etiket opgeplakt'

De

Registreren

5 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Onze dochter van inmiddels 8 jaar heeft AD(H)D en gebruikt ook Ritalin. Doordat ze medicijnen gebruikt komt ze er nu aan toe om zich sociaal te ontwikkelen en te leren. Voorheen had ze een hoofd vol gedachten, snel ruzie, veel onacceptabel gedrag en kon niet goed luisteren en concentreren, thuis, en op school. Ook zij zelf was hier vaak heel verdrietig over, had een lage eigenwaarde en angsten. De diagnose en medicatie zijn niet over één nacht ijs gegaan, ze is terdege onderzocht. Vergelijk hebben wij zeker wel, ze heeft een tweelingzus die geen kenmerken van AD(H)D vertoond.
    Nu kan ze meer ontspannen zichzelf zijn en kan ze de zo nodige sociale omgangsvormen ontwikkelen en staat veel blijer in haar leven.

  3. Er wordt heel erg de nadruk gelegd op ouders en opvoeding, maar ik leg meer het probleem bij de scholen, die als het kind te druk is of anders is dan andere kinderen, direct de ouders aansporen om kinderen te laten testen en als de ouders dit niet willen (omdat het kind dit niet nodig heeft) in mijn geval dreigen met een melding bij het AMK. Ik heb jaren tegen gehouden dat mijn kind aan de medicatie kwam, maar ben uiteindelijk ook gezwicht omdat zowel mijn kind als ik geen leven meer hadden door de school.
    Ouders doen hun best om op te voeden,maar het probleem ligt bij de scholen, die gewoon geen lastige kinderen willen.
    En als je , in hun ogen, een lastig kind hebt, heb je een probleem.
    En je kind een nog groter probleem want die moet via speciaal onderwijs maar zorgen dat hij later een leuke baan kan krijgen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.