Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties7

Ophef na rekening kapotte pop

Ophef na rekening kapotte pop

Ouders

Registreren

7 REACTIES

  1. Uit alle reacties blijkt maar weer hoe weinig ouders en p’mers weten van speelgoed. Logisch dat dit mijn reactie is, maar toch ook wel om van te schrikken. Ik ben ook al dertig jaar bezig. Een paar opmerkingen: 1. Speelgoed moet CE zijn. deze europese afspraken omvatten ook richtlijnen voor verbindingen. Losse ogen of los te peuteren ogen zijn al dertig jaar verboden.
    b. Een pop van 80 euro is geen dure pop. Goede poppen vragen veel handwerk. Daar staat tegenover dat haren niet uitvallen en dicht zijn ingeplant, de uitdrukking zorgvuldig en vriendelijk is en verbindingen te herstellen zijn. In kdv’s zie ik veel slechte poppen. Speelgoed is het visitekaartje van een ped. werkplan.
    B. net als leermiddelen in het onderwijs, moet speelgoed passen bij de ontw.fase/leeftijd. Een goede peuterpop is stevig, kan in bad, ziet er uit als een baby/peuter en heeft geen of weinig kleren nodig. Poppen geschikt voor aan-uitkleden hebben draaibare en daarmee kwetsbaarder gewrichten.
    C de waarschuwing geschikt voor kinderen vanaf drie jaar is geen leeftijdsaanduiding maar een no-claim aanduiding voor speelgoed met kleine onderdelen.
    D. Peuters peuteren, daar zijn het peuters voor. Slopen is ook spelen.

  2. Lees alle reacties
  3. Een kind van anderhalf hoort niet met speelgoed voor 3 jarigen te spelen. Het KDV mag blij zijn dat er niet een oog is uitgepeuterd, met alle eventuele ernstige gevolgen (doorslikken) van dien.Veiligheid voor alles. Buiten dat is het zeer klantonvriendelijk.

  4. Hoe spijtig dat je als kinderopvangorganisatie zo ver gaat. Materiaal is om te gebuiken en slijt. Meerdere kinderen zullen al met deze pop hebben gespeeld waardoor het mogelijk is dat de pop al zover was versleten waardoor nu bij dit kindje het been los laat. Voor hetzelfde geldt had dit bij een PMer kunnen gebeuren tijdens het opruimen/klaar zetten voor volgende dag.
    Daarbij weet een kinderopvangorganisatie dat zaken als poppen binnen de kinderopvang niet ‘peuterproef’ zijn. Is dat door de leverancier gemeld….klop bij de leverancier aan. En leer…..materialen binnen de kinderopvang hebben niet dezelfde levensduur als thuis!!
    M.i. is een WA voor zaken die er echt toe doen.
    Met vriendelijke groet, Heidi

  5. echt te gek voor woorden! Zelf raken ze verschrikkelijk veel spullen van de kinderen kwijt (knipjes, sokken, kleren etc.). Daar kunnen ouders niets van terug krijgen, omdat men vind dat dit nou eenmaal kan gebeuren. groot gelijk denk ik dan. het gebeurd welleens dat spullen kwijt raken..maar als dit andersom gebeurd dan weten ze je meteen te vinden. en de moeder zei op tv dat het speelgoed ook ongeschikt voor kinderen onder de 3 jaar is. Ik vind dat de kdv zelf beboet moet worden!!

  6. Ik vind het niet klantvriendelijk als een kinderopvang zo handelt maar……………in dit geval stond dit in hun contract vermeld en gingen de ouders van dit kind hiermee akkoord toen ze het contract ondertekenden.Dus de ouders moeten niet lopen piepen als ze het achteraf ineens niet eens zijn met de regels van het contract.

  7. Belachelijk! Alles wat in en om de opvang kapot gaat is gewoon voor risico van ondernemer. Als het kind de pop mee naar huis genomen zou hebben, kan ik me er nog wel iets bij voorstellen. Krijgen de ouders hier ook een nota aan het eind van het jaar omdat de kleurpotloden op zijn? En voor kinderen is een pop een pop. Leg ze het verschil maar eens uit tussen een pop en een bijzondere pop.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.