Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Zal beeldvorming over fulltime kinderopvang veranderen?

Als de Nederlandse overheid investeert in kinderopvang zoals de Duitse dat heeft gedaan, verdwijnt de parttime-cultuur vanzelf. Ruben Fukkink, hoogleraar Kinderopvang, is positief gestemd.
reminder-vanaf-1-januari-2023-geen-koppeling-meer-tussen-gewerkte-uren-en-toeslag
iStock

Is

Registreren

1 REACTIE

  1. In de eerste plaats zijn het de ouders die bepalen of en hoe ze van kinderopvang gebruik willen maken. Ik bemerk de laatste tijd steeds meer in de media dat deskundigen en belanghebbenden zich (pro-)actief beginnen te mengen in de opvoeding door ouders. Ik erger mij daar aan omdat ouders een actieve rol moeten vervullen bij de opvoeding van hun kind. Als ‘alledaagse opvoeder’ vervullen zij hun rol samen met de ‘professionele opvoeders’ zoals de kinderopvang. Maar ook zoals de school, de gymclub, de zwemvereniging en het buurthuis.
    De website ‘nix 18’ gaat nu zelfs zo ver dat op een pagina ‘rappe antwoorden’ ouders hapklare teksten krijgen voorgeschoteld om hun kinderen van repliek te dienen, dan hoeven ze daarover ook niet meer na te denken.
    Waar ik me dus zorgen over maak is het ‘aanpraten’ van gedachten, theorieën en visies aan ouders buiten de context van het eigenlijke onderzoek.
    Natuurlijk is Katinka Reuling een groot voorstander van full time kinderopvang: “Wij van WC-eend adviseren WC-eend”.
    Het zou (ook) kinderopvangorganisaties als Partou Kinderopvang passen de ouders niet alleen als klant, maar vooral ook als hoofdopvoeder te bejegenen. Soms zal dat dan parttime zijn en soms fulltime. Het is niet alleen een centenkwestie.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.